maandag 15 februari 2010

Geoffrey en Jelko Vlaams Kampioen!

Zaterdag zijn we met 3 man naar het Vlaams kampioenschap getrokken.
Inzet: een plaats op het podium en dus een ticket naar het BK in Ronse.
Het beloofde een spannende dag te worden, alle drie hadden ze kans om een medaille te winnen.

U20 - Maxim

In zijn eerste wedstrijd werd Maxim gedomineerd op grond. Hij belande in een sankaku-houdgreep waar hij niet meer uitkwam. Gelukkig kwam zijn tegenstander (moeizaam) in de halve finale dus werden het herkansingen voor Maxim.
Zijn eerste kamp in de herkansingen verliep zenuwslopend zonder score in de eerste 3 minuten... In de laatste minuut kon Maxim toch het verschil maken door een Waza-ari scoren. Hij hield die score vast tot het einde van de wedstrijd en kon dus zo naar de volgende ronde van de herkansingen.
Ondanks de korte rusttijd en de koude sporthal leek Maxim klaar te zijn voor de volgende ronde. Niets was minder waar, want na een minuutje vechten kreeg Maxim zware krampen in zijn beide benen waardoor hij moest opgeven.
Jammer, want hier zat zeker meer in...

U17 - Geoffrey

De eerste wedstrijd van Geoffrey was niet overtuigend, hij won deze wel met houdgreep maar mag zich toch meer concentreren bij zijn volgende wedstrijd.
Dit deed hij en won zijn 2e wedstrijd vlot met ippon en kwam zo in de halve finale terecht.
Hij domineerde de hele wedstrijd en met mooie judo werd hij de terechte winnaar.
Geoffrey kon zich klaarmaken voor een heruitgave van de finale van het Limburgs kampioenschap.
Beide judoka's begonnen aftastend aan de finale. Na bijna een minuut trok de scheidsrechter zijn conclusies en gaf elk een shido voor passief vechten. Daarna werd er meer judo gedaan en kwam de ene aanval na de andere maar niemand kon echter scoren. Het einde van de eerste 4 minuten naderde terwijl de score nog steeds gelijk was. Geoffrey bleef  maar aanvallen en nam hierdoor licht de bovenhand, maar nog steeds kwam er geen score. Met de klok op nog 10 seconden kreeg zijn tegenstander toch nog een shido voor te passief vechten. Dit resulteerde in een yuko voor Geoffrey. Het werden nog 10 spannende seconden maar Geoffrey bleef kalm en vocht de wedstrijd gecontroleerd uit.
Het goud is binnen, Geoffrey is Vlaams Kampioen! Proficiat!

U15 - Jelko

De eerste wedstrijd werd vlot gewonnen met een mooie Seoi-nage. Ook de tweede wedstrijd werd snel beslist in het voordeel van Jelko. Hij won zijn wedstrijd met houdgreep.
De halve finale werd gedomineerd door Jelko. Hij won zijn wedstrijd met een zeer mooie combinatie.
Ook Jelko mocht zich klaarmaken voor een Limburgse finale. Niemand kwam tot scoren in de eerste helft van de wedstrijd terwijl er toch aanvallen kwamen van beide kanten. In een flits werd plots alles beslist en kon Jelko zich - net als zijn broer - kronen tot Vlaams Kampioen!
Prima werk van Jelko op de kampioenschappen als eerstejaars U15! Proficiat!

Geoffrey en Jelko mogen terugkijken op een geweldige dag en mogen zich voorbereiden op het Belgisch kampioenschap over twee weken.
Ook Maxim mag niet ontevreden zijn. Hij heeft vandaag een geweldige prestatie neergezet als eerstejaars U20.

Proficiat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten