maandag 6 februari 2012

Limburgs Kampioenschap jeugd 2012

Met 5 judoka's begonnen we in de U15.

Elke vocht haar eerste kadettentornooi met volle motivatie maar in een poule van 5 kon ze jammer genoeg geen wedstrijden winnen. Helaas grijpt ze naast de medailles, maar mag toch tevreden zijn met haar wedstrijden!

Cedric begon vol zenuwen in de -42 tegen 4 judoka's in een poule.
Eentje bleek te sterk voor hem, maar hij won wel (redelijk) vlot zijn andere 3 wedstrijden.
De eerste medaille is binnen!
Zilver!

Bert mocht starten in de -46kg in een reeks van 6 judoka's.
Zijn eerste wedstrijd was een uitputtingsslag en werd gewonnen door Bert in de golden score.
In de halve finale was het net iets anders, ippon binnen de 10 seconden voor Bert.
Enkel in de finale moest Bert het afgeven. Een zeker verdiende 2e plaats dus ook voor Bert!
Zilver x 2!

Wout en Gijs startten samen in de -50kg in een reeks van 7 judoka's
Wout begon sterk tegen zijn eerste tegenstander. Duidelijk is dat Wout er zin in heeft!
Gijs mocht beginnen tegen een zwaardere tegenstander. Hij heeft alles gegeven wat hij had, maar het was net niet genoeg om de latere kampioen onder te krijgen. Herkansingen dus!
Wout mag ondertussen beginnen aan zijn halve finale. Na een lange wedstrijd kon Wout zijn ticket naar de finale bemachtigen!
Gijs mocht dan voor de 3de plaats beginnen tegen de laatste tegenstander van Wout. Ook hier heeft Gijs alles gegeven, maar moest dan toch met een waza-ari zijn medaille laten gaan.
Wout mag dan beginnen aan zijn finale maar net als Gijs kan hij niet van deze judoka winnen. Een zeker verdiende 2 plaats dus!
Zilver x 3!

In de U17 was onze enige judoka Jelko en werd in een reeks van 6 judoka's gemakkelijk kampioen!
Onze eerste gouden medaille van de dag!
Zilver x 3
Goud x 1

De laatste judoka van de dag was Geoffrey in de U20 die net zoals zijn broer(ke) met gemak alles won!